VELKOMMEN

 

HVAD FOREGÅR DER
HOS KIROPRAKTOREN?

 

KNÆKKET, HVAD ER DET?
- SPØRGSMÅL OG SVAR

 

BØRN OG SMERTER

 

HVAD KAN DU
FÅ HJÆLP TIL?

 

PROFIL

 

KONTAKT OG
ONLINE BOOKING

 

 

SPØRGSMÅL OG SVAR

 

Her finder du en række af de spørgsmål, der kan opstå, inden man skal til kiropraktor.

 

 

KNÆKKET, HVAD ER DET?

 

- "Når man kommer til kiropraktor, er det oftest fordi noget i bevægeapperatet fungerer forkert eller populært sagt "har sat sig fast". Jeg arbejder på at "løsne" dette, med en såkaldt manipulationsbehandling. Ved denne manipulation frigives der ofte nogle luftbobler i det led, jeg arbejder med. Det er disse luftbobler, der frembringer den karaktiristiske lyd, der giver associationer til et knæk. Der er altså ikke tale om knogler, der slår smut mod hinanden eller andre dramatiske ting. Men bare luft, der frigives. Når du hører 'knækket', ved du altså at det pågældende led er løsnet. Jeg kan godt behandle uden det siger knæk, og vil du gerne være fri for knækket, skal du bare gøre mig opmærksom på det, så tager jeg hensyn til det i behandlingen."

 

 

KAN SPÆDBØRN GÅ TIL KIROPRAKTOR?

 

-"Ja. Min hidtil yngste patient var kun 5 dage gammel. Børn kan behandles fra de er helt spæde. Behandlingen er her meget nænsom, med blid kontakt og helt lette tryk, og det er normalt behageligt for babyen."

( Læs evt. mere under punktet 'Børn og smerter'.)

 

 

KAN GRAVIDE GÅ TIL

KIROPROKTOR?

 

- "Ja. Muskler og led udfordres ekstra meget under en graviditet, og efterhånden som barnet vokser og maven bliver tungere, og din kropsholdningen ændres, kan du opleve smertende muskler og led.
Når jeg behandler dig, tager jeg altid hensyn til dit helbred og din graviditets forløb, og behandlingen behøver ikke foregå liggende på en briks, men kan også foregå siddende, liggende på siden eller hvordan det er mest behageligt for dig. Du kan trygt gå til kiropraktor helt frem til vandet går."

 

 

KAN MAN VÆRE FOR GAMMEL TIL AT GÅ TIL KIROPRAKTOR?

 

- "Nej. Den ældste patient jeg har behandlet var 95 år, og jeg håber at se hende mange år endnu! Alle kan have behov for at gå til kiropraktor, og få glæde af behandlingen, uanset alder."

 


KAN JEG SOM HYPERMOBIL GÅ TIL
KIROPRAKTOR?

 

- "Ja. Selvom du er hypermobil, kan du godt have led med nedsat bevægelighed, og de led kan jeg godt behandle."

 

 

MÅ JEG TAGE PILLER INDEN UNDERSØGELSEN?

 

- "Ja. Du må godt tage smertestillende piller inden du kommer til undersøgelse hos mig. Jeg kan godt undersøge og diagnosticere dig, selvom du har dæmpet symptomerne. Men tag aldrig mere end den anbefalede dosis, selvom du har meget ondt.

Tager du anden medicin eller er du syg, så tal med egen læge inden du tager smertestillende piller."

 

SKAL MAN HA' EN HENVISNING FRA EGEN LÆGE?

 

- Nej. Alle kan frit gå til kiropraktor.

 

 

KAN JEG FÅ TILSKUD TIL BEHANDLING?

 

-"Ja, alle der har et gult sygesikringsbevis, får tilskud fra den offenlige sygesikring til undersøgelse og behandling.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du desuden få tilskud derfra. Tilskuddet afhænger af hvilken gruppe du er i.

Og har du et medicinkort/helbredstillæg fra kommunen får du tilskud derfra i forhold til den procent-sats, som står på kortet."

 

 

GÆLDER MIN SUNDHEDSFORSIKRING HOS KIROPRAKTISK KLINIK FAXE?

 

- "Måske. Det afhænger af din sundhedsforsikring. Mange har i dag en sundhedsforsikring, og nogle forsikringer giver dig frit valg af behandler. Andre forsikringer kræver, at du vælger en behandler, der er tilknyttet din forsikring. Kontakt os eller din forsikring, hvis du er i tvivl. Vi har bl.a. samarbejdsaftale med Copenfysio og Previa Sundhed."

 

 

FÅR MAN SLIDGIGT OG LØSE LED?

 

- " Nej. Der er forsket i netop det spørgsmål, og undersøgelserne viser, at manipulations-
behandling hverken giver slidgigt eller løse led. Funktionsevnen i dine led og muskler normaliseres derimod af den kiropraktiske behandling."

 

 

SKAL JEG RØNTGENFOTOGRAFERES?

 

- "Måske. Det afhænger af en individuel vurdering.Der er røntgenrum på klinikken."

 

 


HVORFOR VENTETID?

 

- "Vi synes faktisk ikke, det er ok, at du som patient skal opleve ventetid. Vi har respekt for dig og din tid. Og vi er stolte over, at vores gennemsnitlige ventetid på Kiropraktisk Klinik Faxe er på under 5 minutter!

 

Men der er desværre dage, hvor ventetiden bliver længere end de 5 minutter. En almindelig behandling kan give forsinkelser, fx hvis der er brug for en længere samtale eller selve behandlingen tager længere tid end forventet. Og her prioriterer jeg at bruge den nødvendige tid.

Det sker også at der er patienter, der kommer for sent, og som selvfølgelig bliver behandlet alligevel. Jeg vil jo ikke være skyld i at nogen kører uforsvarligt for at nå frem."

 

 

 

KIROPRAKTISK KLINIK FAXE

RÅDHUSVEJ 55 B

4640 FAXE

TELEFON 56 71 30 05


webdesign: webnestor.dk

INFORMATION OM:

Aktindsigt

Klage over den sundhedsfaglige behandling

Patienterstatning

Utilsigtede hændelser

Mere om utilsigtede hændelser

 

Privatlivs- og cookiepolitik

Brugertilfredshedsundersøgelse

 

 

Kiropraktoren har patienter fra hele region Sjælland, særligt fra Sydsjælland og Østsjælland. Er du eksempelvis på ferie i det tidligere Storstrøms amt, og får akutte smerter, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan desværre sjældent tilbyde tider fra dag til dag, men du kan altid komme på venteliste, så kontakter vi dig, hvis vi får et afbud.